Pavlova mangóval
sponsored links
Angliában az 195o-es évekre jellemzõ volt az utcai party. 1953-ban megkoronázták II Erzsébet királynõt és 1977-ben volt az Ezüst Jubileum. Mindkettõ kiváló alkalom volt a lakosság közös utcai ünneplésének.
A party-kon ilyenkor többek között csipõs kolbász tekercseket, spárgás és baconos quiche-t, pimms punchot, Pavlovat szolgáltak fel.
1953-ban végre a tojás élelmiszeradag megszûnt, és megvásárolhatóvá vált az igazi tejszin?. A Pavlova két fõ kelléke.
Gyerekkori barátnõm is Londonban él. Sajnos ritkán találkozunk, de szerencse a technológiával, ha tehetjük naponta beszélgetünk. Tegnap este idecsaltam, persze aludni is, legyen idõnk jól kidumálni magunkat. Terápia volt mindkettõnknek.
Neki adottsága a torta készités, diszités, igy ma megkértem készitse el a hires Pavlovat, amivel már elég régóta szemezem? Nagyon finom lett!!!
Hozzávalók: 8 tojásfehérje, 4o dkg porcukor, 2 evõkanál ecet, 1 nagyobb érett mangó, 6oo ml tejszin, 1o szem eper, málna, pár mentalevél, csipet só.
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verte egy mixer segitségével, hozzátette az ecetet, és nagy adagokban a cukrot folytonos kavarás mellett. A hab nagyon keménnyé kell váljon.
Egy tepsibe helyezett egy sütõpapirt, egy kört rajzolt rá. Ebbe a körbe helyezte a hab felét, elsimitotta mint egy tortalapot. A hab másik felét zacskó segitségével rányomogatta. Elõmelegitett sütõben, 14o fokon sütötte, kb. 1 óra és 4o percet. ( vagy addig, ameddig egy tût beleszúrunk és tisztán jön ki).
Addig hagyta a lerben ameddig teljesen ki nem hûlt, kb. 2 órát.
Közben felverte a tejszinhabot. A mangót megpucolta, apró kockákra vágta. Az epret felszeletelte. Friss mentaleveleket tépkedett.
A kihûlt hab tetejére kente a tejszinhabot, rászórta mangot, epret helyezett rá, málnát és a mentaleveleket.
Isteni!!!!!!!!!
A party-kon ilyenkor többek között csipõs kolbász tekercseket, spárgás és baconos quiche-t, pimms punchot, Pavlovat szolgáltak fel.
1953-ban végre a tojás élelmiszeradag megszûnt, és megvásárolhatóvá vált az igazi tejszin?. A Pavlova két fõ kelléke.
Gyerekkori barátnõm is Londonban él. Sajnos ritkán találkozunk, de szerencse a technológiával, ha tehetjük naponta beszélgetünk. Tegnap este idecsaltam, persze aludni is, legyen idõnk jól kidumálni magunkat. Terápia volt mindkettõnknek.
Neki adottsága a torta készités, diszités, igy ma megkértem készitse el a hires Pavlovat, amivel már elég régóta szemezem? Nagyon finom lett!!!
Hozzávalók: 8 tojásfehérje, 4o dkg porcukor, 2 evõkanál ecet, 1 nagyobb érett mangó, 6oo ml tejszin, 1o szem eper, málna, pár mentalevél, csipet só.
A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verte egy mixer segitségével, hozzátette az ecetet, és nagy adagokban a cukrot folytonos kavarás mellett. A hab nagyon keménnyé kell váljon.
Egy tepsibe helyezett egy sütõpapirt, egy kört rajzolt rá. Ebbe a körbe helyezte a hab felét, elsimitotta mint egy tortalapot. A hab másik felét zacskó segitségével rányomogatta. Elõmelegitett sütõben, 14o fokon sütötte, kb. 1 óra és 4o percet. ( vagy addig, ameddig egy tût beleszúrunk és tisztán jön ki).
Addig hagyta a lerben ameddig teljesen ki nem hûlt, kb. 2 órát.
Közben felverte a tejszinhabot. A mangót megpucolta, apró kockákra vágta. Az epret felszeletelte. Friss mentaleveleket tépkedett.
A kihûlt hab tetejére kente a tejszinhabot, rászórta mangot, epret helyezett rá, málnát és a mentaleveleket.
Isteni!!!!!!!!!