Pavlova gazdagon
sponsored links
Életem elsõ Pavlovája (de nem az utolsó), ez is már szerepel egy ideje a listámon, hihetetlen, hogy még sosem készítettem, de vasárnap végre nekifogtam. Már megint összegyûltek a fehérjék a fagyasztóban, adta magát a Pavlova. Tortaimádó receptje alapján készítettem, de tulajdonképpen szinte mindegyik recept egyforma. De hogy mégis más legyen, nem kerek formát készítettem, nekem nagyon tetszik, az íze, texturája is elnyerte a család tetszését, ajánlom bátran mindenkinek, mert nagyon egyszerû. Szerintem a lényeg az, hogy olyan keményre verjük fel a tojáshabot, hogy szinte vágni lehessen, a sütõ hõfoka legyen alacsony és ne nyitogassuk a sütõt. De csak szerintem, lehet, hogy vannak más titkok is:)
Hozzávalók nálam:
8 tojásfehérje
pici só
20 dkg porcukor (arányosan 32 dkg lenne)
1,5 ek. ecet (itt 7%-os kapható)
1,5 csapott ek. étkezési keményítõ
A tetejére:
3,5 dl tejszín
15 dkg mascarpone ...
Hozzávalók nálam:
8 tojásfehérje
pici só
20 dkg porcukor (arányosan 32 dkg lenne)
1,5 ek. ecet (itt 7%-os kapható)
1,5 csapott ek. étkezési keményítõ
A tetejére:
3,5 dl tejszín
15 dkg mascarpone ...