Pavlova - elsõ próba a kemencében
sponsored links
A habcsókot soha nem szerettem. Ettõl a Pavlova tortától is ódzkodtam, de izgatott. Gáztûzhely hõfokát nem lehet jól beállítani, így az egész Pavlova kérdést eltettem a jövõbeli kipróbálandók mappába.
Aztán a hûlõ kemencében fõtt húsleves. A hûlõ kemencében aszalódott ez-az.
És jött a gondolat. Vajon lehetne ? Hõmérõvel?
Lehet.
Kalácsokat sütöttem, és kicsit késõbb bedugtam a hõmérõt. 150 fokot mutatott. Volt 4 tojásfehérjém, és leírtam a napokban, hogy a Jamie hogy készített ilyen tortácskát.
A 4 fehérjét 20 dkg cukorral és kis citromlével fényes, kemény habbá vertem. Sütõpapírral bélelt tepsiben szépen elegyengettem.
Itt már sül, kicsit lett csak barnás, nem veszélyes. Elsõre, kemencében azt hiszem elnézhetõ hiba.
Tejszínhabot csak lágyra vertem fel, a 2,5 dl egy evõkanál cukorral és kis vanília aromával. Legközelebb keményre fogom. Tettem bele 3 evõkanál tejfölt, görög joghurt volt a tévében, nekem a tejföl is jó lett. Igaz kissé lágy lett a krém.
Mirelit erdei gyümölcsöt, ( erdei :) teli volt szamócával :) cukorral felmelegítettem. a tejszínre halmoztam, díszítettem citromfû levéllel és igazi friss szamócával.
A krém túl lágy, de isteni finom ! Nem az a gejl édes, a hab ropog, a krém a gyümölcs- ezután megvan a maradék tojásfehérje hasznosítása :)