Patiszon és mártogató avagy A magyar mindent bepaníroz
sponsored links
Mi magyarok, bármit be tudunk panírozni, hallani egy reklámba, ez lénye....
...most jut eszembe, milyen régen ettem paníros dolgot, úgyhogy hama-gyorsan valamit bepanírozok, oszt hadd szóljon.
PANÍROZOTT PATISZON,
KAPROS-SAJTOS MÁRTOGATÓVAL
Hozzávalók:
1 db patiszon (kb. 1 kg)
liszt, tojás, zsemlemorzsa
A mártogató:
20 dkg friss, szemcsés sajt
1 db tojás sárgája
1 dl étolaj
2 tk. mustár
1 tk. porcukor
friss kapor
bors, só
4 adag párolt rizs
A patiszont megtisztítjuk, eltávolítjuk a magrészét, aztán gerezdere, szeletekre vágjuk.
Megsózzuk, a hagyományos módon panírozzuk, és kisütjük.
A tojássárgáját, elkeverjük 2 evõkanál mustárral, megsózzuk és lassan csurgatva hozzákeverjük az olajat. Lassan csurgatva, folyamatos keveréssel, szépen be fog sûrûsödni, ekkor adjuk hozzá az 1 teáskanál porcukrot, és a sajtot, alaposan összekeverjük, aprított kaporral és borssal ízesítjük, jól lehûtjük.
Párolt rizzsel tálaljuk; de szerintem ebben a melegben, picit nagyobb adagban önálló étekként is megállja helyét.
Ez is ennyi.