Patiszon (csillagtök) baconnel, paradicsommal, és sajttal.
sponsored links
Az idei nyáron is sok termés volt a patiszon (csillagtök) bokron, így készült belõle leves, fõzelék, és ez az egyszerû sült változat is. A vékonyra szeletel patiszonra került bacon, paradicsom, és reszelt sajt, majd irány a sütõ. Bõ fél óra múlva pedig már a tányéron illatozott, szép pirosra sülve. Az egyszerûsége ellenére pedig nemcsak finom, de laktató is volt.
Hozzávalók:
1 db közepes, zsenge patiszon (csillagtök)
10 dkg szeletelt bacon
3-4 db paradicsom
10 dkg edami sajt
só
õrölt színes bors
2 ek olívaolaj
A patiszont (csillagtököt) vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk kb. egy fél órát állni. A paradicsomot szintén szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd spricceljük meg egy evõkanálnyi olívaolajjal.
Ezután helyezzük a tepsibe az alaposan lecsepegtetett patiszon szeleteket, majd mindegyikre tegyünk rá egy szelet bacont, 1-2 szelet paradicsomot, õröljünk rá színes borsot, szórjuk meg a reszelt sajttal, és spricceljük meg a maradék olívaolajjal.
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás elõtt hagyjuk pár percig hûlni, majd bazsalikommal megszórva tálaljuk.