Patisszonlepény kapros tejföllel Rubintól
sponsored links
Rubin konyhájában láttam meg ezt a finomságot, s mivel a hûtõmben éppen "porosodott" egy patisszon, gondoltam, kipróbálom. Nem bántam meg, sõt, nagyon finom volt, a lányoknak is nagyon ízlett. Hárman be is vágtuk az utolsó morzsáig. Ezt-azt módosítottam rajta, fõleg mert tejem éppen nem volt, illetve teljes kiõrlésû liszttel készítettem, de a végeredmény - biztosíthatlak - egy nagyon puha, szaftos, ízletes lepény lett. A kapros tejföl jól kiegészítette. Azért legközelebb azt hiszem, fokhagymát is fogok tenni a tejfölbe! VAgy több fokhagymát a tésztába:) Jaj, azt elfelejtettem még, hogy kétféle "ruhába" is felöltöztettem: egyik a sütõben sült változata, másik pedig, az olajban sült, fasírtszerû kivitelezése. A magyarázata egyszerû: késõn eszméltem, hogy Rubin nagyobb méretû edényt írt, mint amit én kikentem már vajjal, és nem mertem az egészet beleönteni, nehogy ne süljön át. A maradékot megsütöttem olajban. Az is nagyon finom lett, a lányaim kérdezték is: nincs több fasírt a lepény mellé?:D:D:D
Tökkel, cukkinivel szintén készíthetõ.
Patisszonlepény kapros tejföllel
Hozzávalók: 50 dkg patisszon vagy tök (héj és mag nélkül), 25 dkg teljes kiõrlésû liszt (szemcsésebb fajta), 3 tojás, 2 dl tejszín, kb. 1/2 dl víz, 1 evõkanál olaj, 2 csapott teáskanál szódabikarbóna, só, õrölt színes bors, 1 teáskanál szárított ...