Pati nyalókák gyerekeknek süteménybõl
sponsored links
Most találtam ezt a pár éve készült nyalókás képet, és úgy döntöttem, hogy megosztom az olvasókkal, mert a gyerekek elkápráztatása nem könnyû, de ezzel a költségkímélõ, mutatós édességgel megtörténhet, hogy sikerül!
Az úgy történt, hogy kimaradt egy lap piskóta, elszámoltam magam, gondoltam valamit kezdenem kellene vele, így született ez a pár nyalóka.
A kis karikák a legkisebb pogácsa szaggatóval készülnek. Majd lekvárral, vagy bármilyen krémmel megkenem a felét, ezután összeragasztok kettõt, majd félreteszem, és elkezdem a csokoládét felolvasztani.
Attól függõen, hogy hány százalékos a csokoládém kicsit hígítom olajjal, vagy egy kis tejszínnel.
Csinálok egy próbát, hogy biztos legyek benne, hogy nem fog lefolyni az egész csokoládé az oldalán.
A díszítéshez bármit használhatok. Itt õrölt mogyoróba és színes cukor darabokba forgatom meg a csokis nyalókát, majd szárítom. Tudom, hogy ezek a kis színezéke nem igazán egészségesek, de lehet mákba, mandulába, vagy fehér csokoládé reszelékbe is forgatni.
A szárításhoz és a tároláshoz egy cipõs dobozt alkalmaztam, csak azért mondom, mert a képen ez nem biztos, hogy jól kivehetõ.