Paszulyos zakuszka
sponsored links
Ismerõseim közül sokan panaszkodtak, hogy bizony náluk a zakuszka még novembert sem éri meg, mert fõzés után rögtön felzabálják. Tõlem is megkérdezték, hogy ilyenkor mi a teendõ? Nagyon egyszerû a dolog, nálam ez mindig mûködik: még szeptemberben fõzõk egy fél adaggal és hagyom, hogy lopkodják a polcokról. Nem történik semmi rossz dolog, csak annyi, hogy amire elfogy az a 10 üveg, addigra jól laknak vele, azaz megunják. Aztán pár hét múlva készülhet a télire való nagy adag, ahhoz már csak december felé néznek rá.
Paszulyos zakuszka
Hozzávalók: 1 kg hagyma, 4 kg megpucolt, kicsumázott, érett, húsos, piros paprika (paradicsompaprika, kaliforniai, töltenivaló), 2 l paszuly, 1 l olaj, 1 l paradicsomlé, 2 darab ...