Paszticio, avagy a görög tésztafelfújt

2012-07-03

sponsored links



Úgy tartják, hogy a görög tészta-ételek közül a Jón-szigetek konyhájából származó Paszticio a legnépszerûbb
, ami nem más, mint egy húsos raguval és / vagy zöldségekkel rétegezett, és besamel mártással nyakon öntött makaróni, amit arany színûre sütnek, majd kockára vágva tálalnak. A Paszticio-t mindenki másképp csinálja, akárcsak mi magyarok - mondjuk, a lecsót. :-)

A görög családok általában hétvégén sütnek Paszticio-t, mivel meglehetõsen munkaigényes az összeállítása, cserében nagyon kiadós, és a második, harmadik napon még ízletesebb, mint amikor elkészült, hiszen összeérnek benne az ízek. 

A napokban elkészítettem életem elsõ Paszticio-ját, aminek Ádám örült a legjobban, és azt mondta, szerinte ez a tésztafelfújt finomabb, mint bármelyik tipikus magyar tésztaétel. (Szerintem azért egy jó, házias túrós csusza ezerszer jobb, de ízlések és pofonok... ugye?) Mindenesetre érdemes kipróbálni, mert nagyon pikáns, napsütötte, görögös íze van, ami most, nyáron különösen jól esik, fõként, ha egy árnyékos, hûs teraszon vagy étkezõben ehetjük meg egy jó hideg citromos limonádé kíséretében... :-)

... de elõbb jöjjön egy remek koncertfelvétel! :-) Sunrise Avenue: Fairytale Gone Bad

Paszticio

Hozzávalók: 2 dl olíva olaj, 2 vöröshagyma felaprítva, 50 dkg darált ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/LYSO...

sponsored links

Keres?s