Paszternákleves

2011-11-20

sponsored links


Anyukám mellett a barátnõi is felbecsülhetetlen értéket képviselnek a beszerzések terén. Egyikük vett nekem paszternákot valamelyik nap, így végre nemcsak petrezselyemgyökérbõl készíthettem el az egyik kedvenc levesemet. Petrezselyemgyökérrel is nagyon-nagyon finom egyébként, de a paszternákkal sokkal kerekebb íze van. Az is igaz, hogy így kissé erõsebben kell sózni a pasztinák jóval édeskésebb íze miatt. Az egyik legigazibb õszi étel ez a sûrû, szinte pürészerû krémleves.
Az alaprecept szintén a nagyszerû Delia Smith konyhájából való, viszont a narancsos olívaolaj sokkal jobbat tesz az egésszel, mint az õ általa használt pasztinákcsipsz.

ALMÁS PASZTERNÁKLEVES

700 g paszternák
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 g vaj
1 ek szõlõmagolaj
1 tk koriandermag ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s