Paszternákleves almával
sponsored links
A paszternák elvileg divatba jött az utóbbi években, de ahhoz nem eléggé, hogy mindenhol árulják: a Fény utcai piacon egy õstermelõnél van csak, aki (majdnem) aranyáron adja. Mivel nagyon szeretem, elhatároztam, hogy a magam eszközeivel reklámozni fogom, hogy nagyobb legyen rá a kereslet - a többi árus azt mondja, azért nem ültetnek, mert nem keresi senki.
Egy, a petrezselyemhez megszólalásig hasonlító gyökérzöldségrõl beszélünk, ami sokkal húsosabb és fûszeresebb az elõbbinél, az íze édeskés, nyersen és sütve-fõzve is isteni. Most egy (tényleg) 20 perces levest készítettem belõle, mert egyéb erényei mellett gyorsan megpuhul.
Hozzávalók:
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál vaj
- 2 nagyobb paszternák
- 2 savanykás zöld alma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomó friss petrezselyemzöld
- 1 liter zöldség alaplé
- 1 doboz tejföl
- só, õrölt fehér bors ...