Paszternákleves almával

2012-01-18

sponsored links

A paszternák elvileg divatba jött az utóbbi években, de ahhoz nem eléggé, hogy mindenhol árulják: a Fény utcai piacon egy õstermelõnél van csak, aki (majdnem) aranyáron adja. Mivel nagyon szeretem, elhatároztam, hogy a magam eszközeivel reklámozni fogom, hogy nagyobb legyen rá a kereslet - a többi árus azt mondja, azért nem ültetnek, mert nem keresi senki.
 
Egy, a petrezselyemhez megszólalásig hasonlító gyökérzöldségrõl beszélünk, ami sokkal húsosabb és fûszeresebb az elõbbinél, az íze édeskés, nyersen és sütve-fõzve is isteni. Most egy (tényleg) 20 perces levest készítettem belõle, mert egyéb erényei mellett gyorsan megpuhul.
 
Hozzávalók:
 
-          2 evõkanál olívaolaj
-          1 evõkanál vaj
-          2 nagyobb paszternák
-          2 savanykás zöld alma
-          1 fej vöröshagyma
-          1 csomó friss petrezselyemzöld
-          1 liter zöldség alaplé
-          1 doboz tejföl
-          só, õrölt fehér bors ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/01/18/pa...

sponsored links

Keres?s