Paszternákkrémleves tejszínes-petrezselyemmel.
sponsored links
A paszternák egy igen megosztó zöldségféle, mert van aki szereti és szívesen fõzi bele az ételekbe, és van aki még csak rá sem tud nézni. Én az elõzõ csoportba tartozom és szeretem a kissé édeskés ízét. Szívesen fõzöm bele a levesekbe, készítek belõle pürét, vagy éppen megpárolva köretként tálalom. Most egy finom, fûszeres krémlevest készítettem, melynek a receptjére nemrégiben bukkantam rá és már akkor biztos voltam benne, hogy hamarosan el is fogom készíteni. Mivel idén is bõségesen termett a kertemben paszternák, így még a beszerzése sem okozott gondot. Ilyen õszi, nyirkos napon mint a mai, bizony nagyon jólesett ebédnél kanalazni ezt a selymesen krémes levest. Tálaláskor levesbetétként sült paszternák kockákat szórtam a levesbe, és tejszínes petrezselymet kanalaztam rá. Ezek az ízek együtt pedig különösen finom ízharmóniát alkottak. Paszternák kedvelõknek csakis ajánlani tudom, mert egy próbát mindenképpen megér.
Hozzávalók a leveshez:
40 dkg paszternák
1 db vöröshagyma
2,5 dl tej
3 dl víz
só
õrölt bors
2 db baérlevél ...