Pastéis de Nata
sponsored links
A Pastéis de Nata (vagy Pastell de Nata) eredeti verziója a Pastéis de Belém, amit a belémi (ma már Lisszabon egyik negyede) Szent Jeromos kolostor apácái készítettek egészen az 1820-as évek végéig. A recept szigorúan titkos volt, és még ma is az. Az eredeti változatot egyedül a Tejo partjához közeli Casa Pastéis de Belémben kóstolhatjuk meg, vagy elkészíthetjük a Pastéis de Nata számtalan receptjeinek egyikét.
Az alábbi recept (ami több recept összeolvasztása) különlegessége, hogy a krém nem tartalmaz lisztet vagy egyéb sûrítõ anyagot, ezért még sütés után is kellemesen lágy marad a töltelék. A tészta formázási módja pedig biztosítja, hogy kellõképpen leveles maradjon, de ne dagadjon ki irányíthatatlanul a formából a leveles tészta.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg jó minõségû leveles tészta
- 6 tojássárgája
- 12 dkg cukor ...