Pastéis de Nata

2012-01-13

sponsored links


A  Pastéis de Nata (vagy Pastell de Nata) eredeti verziója a  Pastéis de Belém, amit a belémi (ma már Lisszabon egyik negyede) Szent Jeromos kolostor apácái készítettek egészen az 1820-as évek végéig. A recept szigorúan titkos volt, és még ma is az. Az eredeti változatot egyedül a Tejo partjához közeli Casa Pastéis de Belémben kóstolhatjuk meg, vagy elkészíthetjük a Pastéis de Nata számtalan receptjeinek egyikét.

Az alábbi recept (ami több recept összeolvasztása) különlegessége, hogy a krém nem tartalmaz lisztet vagy egyéb sûrítõ anyagot, ezért még sütés után is kellemesen lágy marad a töltelék. A tészta formázási módja pedig biztosítja, hogy kellõképpen leveles maradjon, de ne dagadjon ki irányíthatatlanul a formából a leveles tészta.

Hozzávalók 12 darabhoz
  • 20 dkg jó minõségû leveles tészta
  • 6 tojássárgája
  • 12 dkg cukor ...

Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2012/01/pa...

sponsored links

Keres?s