Pasta Manufaktura ? Fûszeres bolognai, sütõtökkrémleves
sponsored links
Tegnap az Astoria és a Deák között portyáztam, mikor is hasba vágott egy érzés, aki ezt olvassa annak azt hiszem nem kell magyaráznom, megéheztem. Elõször a sarki törökkel szemeztem, de erõt vettem magamon és tovább sétáltam, amikor is szembe jött a Pasta Manufaktura. Néztem a helyet, és derengett, hogy Gasztrobetyár regélt már valami ilyesmirõl, így úgy döntöttem itt az ideje, hogy személyes tapasztalattal gazdagodjak. Az elsõ benyomásom az volt, hogy valami új helyet fedeztem fel, ami azért hamar kiderült, hogy nem igaz, de szerencsére nem azt választottam, amit anno a kolléga. A rendszer tésztáknál egyszerû, három árkategória van, a legelterjedtebb variációk a középsõben találhatók. Ha megvan milyet akarunk, ki kell még választani a tésztát magát és esetleg a megfelelõ sajtot.
Esztétikai,megjelenés: A hely egésze nagyon hangulatos. A színek és formák mennek ehhez a tésztás vonalhoz, a legegyedibb rész az asztal feletti lámpa, ami kísértetiesen hasonlít a logójukra. Rátérve a tésztára a kiválasztott a fûszeres bolognai. A tészta farfalle, méghozzá teljes kiõrlésû lisztbõl. Mivel ennél a fogásnál választható a sajt, a két opció közül a parmezán lett a befutó ez a képen egyértelmûen látható is. A tészta piros színéért a paradicsom a felelõs, illetve csomókban felfedezhetitek a másik között a darált marhahúst is. Az összkép pofás, fekete mûanyag tányéron, fekete evõeszközökkel pedig egészen egyedi a tálalás. A sütõtökkrémleves pohárban tálalódott, tetején pirított tökmaggal. Sûrû, erõsen sárga színû, lazán megáll benne a kanál. A tálca tartalma azt mondatja velem, hogy ez nem csak szép, de finom is.
Pont:8/10
Ízvilág: Fordítok a sorrenden, a levessel kezdem. A sûrû állag akár bajt is jelenthetne, de ezzel a színnel kombinálva a lisztet már ránézésre is elfelejthetjük. Az ízben egyetlen egy dolog a meghatározó, maga a sütõtök. Aki nem az édes sütõtökkrémleveshez van szokva, annak itt az ideje kipróbálni. A pirított tökmagok pörkölt íze kicsit érdekesebbé teszi az egészet, de ez lényegében maga a tök. A tészta teljesen más tészta. Elõször csak a farfallet ízlelem, megfõztek ahogy kell, csak középen roppan egy leheletnyit. A szósz nagyon intenzív ízû, a paradicsom mellett a zöld fûszerek ügyes kombinációjáról árulkodik. A hús érezhetõen nem disznó, sokat számít egy jó bolognainál, hogy minõségi húst használnak. Az ízek mindkét fogásnál rendben vannak, kezdem úgy érezni, hogy ilyen helyeken érdemes igazán tésztát fogyasztani.
Pont:8/10
Mennyiség: A leves ránézésre és érzésre 3 decis, ami egy sûrû, majdnem fõzelék állagú krémleves tekintetében szép adag. Aki tökmag megszállott azt sem éri csalódás, nem sajnálják róla, akár minden falathoz juthat belõle. A tésztával hasonló a helyzet. Csalóka, mert a fekete tányérban elsõre elveszik a cucc, de kicsit megmozgatva azért szembesülök a ténnyel, hogy a leves után szép munka lesz lenyomni. Persze a hiteles teszt érdekében az utolsó falatig megettem, és olyan jól is laktam, hogy délután meló közben nagy küzdelmek árán tudtam csak ébren maradni.
Pont:10/10
Ár/érték: A leves 490 forint. Ezért kapunk egy valóban tökbõl készült, levest, ami igencsak laktató. Nem hasonlítható egy menüs csontleveshez, mert ez minõség. A tészta a középsõ kategóriából került ki, ez 990 forint ellenértéket jelent. Nálam ez is a megérte kategóriában kap helyet. A szósz elsõre kevéskének tûnhet, de az intenzív íz és a minõségi alapanyagok biztosítják, hogy minden kis masni ízes lesz ami a tányérra kerül. Ha szeretitek a tésztát és errefelé jártok, tökéletes ebéd helyszín lehet.
Pont:9/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30