Pasta choux, égetett tészta, bigné, vagy profiterol

2012-03-13

sponsored links


  Valami miatt nagyon szeretem ezt tésztát enni és készíteni egyaránt. Enni azért, mert pille könnyû, semleges ízû, bármilyen krémmel - legyen az sós, édes vagy fûszeres - párosítható, így aztán lehet belõle elõétel vagy akár desszert. Magyarországon a legismertebb formája talán a képviselõfánk, amit finom, fõzött vaníliakrémmel töltenek meg és tejszínhabbal dekorálnak. Készíteni pedig azért szeretem, mert nagyon egyszerû, nagyon jól formálható, és imádom nézni, ahogy a sütõben felfújódnak a kicsapódó vízgõztõl.
Most egy sós és egy édes változatát fogom bemutatni, a tészta természetesen ugyanaz.

Sós karamellkrémes hattyúk:

  Hozzávalók a tésztához 4 személyre:
  • 125g liszt
  • 250g víz
  • 3 tojás
  • só ...

Folytats a blogon ... lilahajni.blogspot.com/2012/03/pasta-...

sponsored links

Keres?s