Pasta choux, égetett tészta, bigné, vagy profiterol
sponsored links
Valami miatt nagyon szeretem ezt tésztát enni és készíteni egyaránt. Enni azért, mert pille könnyû, semleges ízû, bármilyen krémmel - legyen az sós, édes vagy fûszeres - párosítható, így aztán lehet belõle elõétel vagy akár desszert. Magyarországon a legismertebb formája talán a képviselõfánk, amit finom, fõzött vaníliakrémmel töltenek meg és tejszínhabbal dekorálnak. Készíteni pedig azért szeretem, mert nagyon egyszerû, nagyon jól formálható, és imádom nézni, ahogy a sütõben felfújódnak a kicsapódó vízgõztõl.
Most egy sós és egy édes változatát fogom bemutatni, a tészta természetesen ugyanaz.
Sós karamellkrémes hattyúk:
Hozzávalók a tésztához 4 személyre:
- 125g liszt
- 250g víz
- 3 tojás
- só ...