Parázson sült kakukkfüves újburgonya egy kis vajjal
sponsored links
Kicsit fordítok a sorrenden és most a körettel kezdem a menüt. Imádok a szabadban sütni-fõzni. A családom hibája :-) Könnyû rájuk fogni, hisz kicsit messze vannak. Gyerkõcként nyaranta mindig rendeztünk egy kis szalonnasütést, grillezést, bográcsozást... Szalonnasütéskor egy kis alufóliába került néhány szem krumpli is egy kis alufóliába csomagolva. Egyszerû és ízletes kiegészítõje volt csillagos ég alatti falatozásnak. Most egy picit felturbóztam az alapötletet és a parázson sült vaddisznócomb mellé került.
A vízparton kapásból két ételt készítettem párhuzamban. Kikapcsolt, feltöltött a szöszmötölés. Ha valaki azt mondaná, hogy egy könyvet kellene készítenem csupa szabadtéri étellel örömmel vállalnám. Néhány ételenként más tájra vándorolnék. Békés tópartra, zöldellõ erdõbe, susogó rétre... De most abbahagyom a révedezést és inkább leírom gyorsan a receptet.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg apró újburgonya (parázsburgonya)
1 csokor kakukkfû (kb. 20 szál)
4 tk. só
10 dkg vaj
Alufólia csomagoláshoz
- A zöldséget négy részre osztjuk.
- Az apró krumpliszemeket megmossuk és egy nagy darab alufólia közepére helyezzük.
- A kakukkfû ágacskákat kicsit megtépkedjük és rászórjuk a köretünkre.
- Ezután sózzuk a csomagocskákat és 2,5 dkg vajat kockázunk mindegyikre.
- Végül alaposan becsomagoljuk a parázsburgonyát.
- Amikor a tábortüzünk szélén szép parázs izzik, szépen belehelyezzük a 4 alufóliába csomagolt köretet.
- Én minimum 1 órát hagytam a forró "katlanban", de mindenképpen tesztelni kell. Vigyázzatok, mert ha túlságosan sokáig hagyjátok a parázson, akár meg is éghetnek a zöldségek.
TIPP: Ízlésünknek megfelelõen bármilyen fûszerrel helyettesíthetjük a kakukkfüvet. Például a rozmaring is jó választás. Sõt a vajat is pótolhatjuk egy kis sertés- vagy tyúkzsírral.
Holnap hozom a fõételt, amelyhez ez a köret készült.
Addig is szép estét kívánok mindenkinek!
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!