Parázson sült igazi kürtõs kalács

2011-10-04

sponsored links


Kisnánán töltöttük barátaimmal ezt a csodálatos hétvégét fõzéssel, sütéssel, táncolással, beugrózással, icipici, te tényleg csak nagyon rövid erdei sétával, csipkebogyószedéssel és -magozással, napozással, veszekedéssel és röhögéssel. Nagyon nagy szerencsénk volt az idõjárással, mert bár ilyen késõ õsszel még sohasem mentünk, ez alkalommal volt a legszebb idõnk, még éjszakára se kellett nagyon felöltöznünk, fõleg amikor táncoltunk, még az egy szál póló is sok volt idõnként.

Tizedik alkalommal voltunk ebben a szép parasztházban, és a kajákat most már nemigen variáljuk, mert elég nehéz olyat találni, ami mind a 8-10 embernek ehetõ, ugyanakkor szabad tûzön, bográcsban készíthetõ. A menü hagyományosan úgy alakul, hogy elsõ nap gulyást fõzünk, második nap marhapörköltet és harmadik nap finom húslevest a fáradt gyomrok gyógyítására.

Tomi barátunk viszont minden ilyen alkalommal süt nekünk valami finomságot, volt már palacsinta (többször is), aranygaluska, mákos guba, császármorzsa. Mivel annyira szereti az édességet, hogy mindenképpen meg akarja tanulni a házi ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/paraz...

sponsored links

Keres?s