Parázson sült burgonyás csomagok alufóliában
sponsored links
Ha kertben sütögetésrõl van szó, akkor az egyik legnagyobb családi kedvencnek számítanak nálunk ezek a kis, parázson sült, alufóliás csomagok. Ami amellett, hogy gyorsan összeállítható - és ezután már semmi egyéb teendõ nincs velük, csupán kivárni, hogy szépen átsüljenek - még azért is elõnyös, mert a család vagy a vendégek számára mindenkinek egyénileg összeállítható.
Tehát különbözõképpen pakolhatunk meg minden egyes csomagot: több kolbásszal és szalonnával a férfiaknak, kissé "lightosabban", többféle zöldséggel a hölgyeknek, a gyerekeknek pedig esetleg hagyma nélkül, csupán burgonyával és virslivel - vagy amit a lurkók éppen szeretnek.
Bevált szokás nálunk az is, hogy ha vendégeket is hívunk a parázsban sütögetéshez, akkor elõre földarabolok, fölszeletelek minden szóba jöhetõ hozzávalót, méretre tépkedem és szépen sorjában egymásra fektetem az alufólia darabokat, aztán az egészet "kitálalom", mint egy svédasztalt. A vendégek pedig saját maguknak rakosgatják bele a saját kis csomagjukba azt, amit enni szeretnének. Viszont ilyenkor se feledkezzünk meg a fûszerezésrõl, kis fûszertartókban készítsük ki az asztalra a sót, az ételízesítõt, esetleg néhány szárított zöldfûszert.
Hozzávalók:
- csomagonként 2 szem burgonya
- hagymakarikák (lila vagy vörös)
- szalonna (kolozsvári, vagy császár)
- kolbász (lecsókolbász vagy füstölt kolbász is lehet) ...