Parázsban sült camembert sok fûszerrel
sponsored links
Mennyei lágy sajt grillezéshez vagy csak simán idegnyugtatáshoz
Újabban egyáltalán nem kívánom a húst (na, jó, bacon-ös májból bekajáltam pár napja ), szóval inkább sok zöldséget és sajtot eszek.
A következõ sült sajt ugyan nem a napokban készült (ez a fotókon látszik is, bocs), viszont tökéletesen illik a mostani hangulatomhoz. Mivel grillezni imádok, a sült húsok és a parázsban sült burgonya mellé egy kis fûszeres camembert-t is kínáltam.
Szezonon kívül sütõben, tepsin, 180 fokon készítsük, a többi ugyanaz
Parázsban sült camembert
Hozzávalók 4 fõre:
4 db 10 dkg-os, kerek camembert
1 paradicsom
Só, bors, pirospaprika
Rozmaring, kakukkfû
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Friss kenyér
A sajtokat óvatosan kicsomagoljuk, vigyázva, hogy a héja nehogy megsérüljön. Magunk elé terítünk 4 db jó minõségû, kicsit vastagabb alufóliát, akkorákat, amiben egyenként kényelmesen elférnek a sajtok. Ha nem találunk ilyen fóliát, használjuk duplán, hogy biztos egyben maradjon.
Egy tálkába öntünk 1 dl olívaolajat, hozzákeverünk egy nagy csipet sót, pár tekerésnyi borsot, 1-1 ág kakukkfû és rozmaring durvára vágott leveleit, majd belenyomjuk a fokhagymát. Alaposan kikeverjük, a keverékbõl minden alufólia közepére szedünk 1 ek-lal. Ráültetjük a sajtokat, elosztjuk rajtuk a maradék fûszeres olajat úgy, hogy a szélein lecsorogjon. A tetejükre teszünk egy szelet paradicsomot, majd felhajtogatjuk a fólia széleit.
Óvatosan az éppen pislákoló parázsba csúsztatjuk, 5-8 perc után kivesszük és fogyaszthatjuk is.
Friss kenyérrel, zöldséggel a legfinomabb!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Újabban egyáltalán nem kívánom a húst (na, jó, bacon-ös májból bekajáltam pár napja ), szóval inkább sok zöldséget és sajtot eszek.
A következõ sült sajt ugyan nem a napokban készült (ez a fotókon látszik is, bocs), viszont tökéletesen illik a mostani hangulatomhoz. Mivel grillezni imádok, a sült húsok és a parázsban sült burgonya mellé egy kis fûszeres camembert-t is kínáltam.
Szezonon kívül sütõben, tepsin, 180 fokon készítsük, a többi ugyanaz
Parázsban sült camembert
Hozzávalók 4 fõre:
4 db 10 dkg-os, kerek camembert
1 paradicsom
Só, bors, pirospaprika
Rozmaring, kakukkfû
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Friss kenyér
A sajtokat óvatosan kicsomagoljuk, vigyázva, hogy a héja nehogy megsérüljön. Magunk elé terítünk 4 db jó minõségû, kicsit vastagabb alufóliát, akkorákat, amiben egyenként kényelmesen elférnek a sajtok. Ha nem találunk ilyen fóliát, használjuk duplán, hogy biztos egyben maradjon.
Egy tálkába öntünk 1 dl olívaolajat, hozzákeverünk egy nagy csipet sót, pár tekerésnyi borsot, 1-1 ág kakukkfû és rozmaring durvára vágott leveleit, majd belenyomjuk a fokhagymát. Alaposan kikeverjük, a keverékbõl minden alufólia közepére szedünk 1 ek-lal. Ráültetjük a sajtokat, elosztjuk rajtuk a maradék fûszeres olajat úgy, hogy a szélein lecsorogjon. A tetejükre teszünk egy szelet paradicsomot, majd felhajtogatjuk a fólia széleit.
Óvatosan az éppen pislákoló parázsba csúsztatjuk, 5-8 perc után kivesszük és fogyaszthatjuk is.
Friss kenyérrel, zöldséggel a legfinomabb!
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!