PARÁZSON SÜLT CÉKLA MENTÁS-CITROMOS COTTAGE CHEESE-ZEL ÉS PIRÍTOTT PITÁVAL
sponsored links
Cékla! Az utóbbi idõk legkedvesebb téli csemegéje. Nem csak a színét, az ízét is imádom. És nem utolsó sorban egészséges. Így nem is volt kérdés, hogy a VKF (Vigyázz, kész, fõzz játék) 47. fordulójára céklából készítek valamit.
A mostani fordulót Ágota, az Olajzöld levelek kéken blog szerzõje hirdette meg, amiben arra kért mindenkit, hogy hagyja el a konyháját és tegyen túrát a természetbe. Olyan recepteket várt, amit otthonról viszünk magunkkal hátizsákban, vagy kint szabad tûzön készítünk. Én e kettõt ötvöztem: a cottage cheese-t otthon elõre be lehet keverni, a céklát parázson megsütni, és utána a pitát szintén parázson megmelegíteni. Természetesen otthon ülõk sem hagyhatják ki ezt a fajta ízorgiát: a cékla édessége remekül harmonizál a menta frissességével, és a citrom savanykásságával. A céklát sütõben is kiválóan meg lehet sütni! Én egy ideje már nem is fõzöm a céklát, csak sütöm. Sokkal finomabb, az ízek benne maradnak, és nem is koszolja össze az edényünket. Már csak egy a kérdés, az a bizonyos cottage cheese: itt mindenhol kapható, de otthon is sokszor vásároltam az ...