Party zselé- falatka 'ala Anna'
sponsored links
Nagyobbikam találta, készítette és kérte, hogy tegyem ide ki. Vitte a koliba, de néhány jó tanácsot adna annak, aki ilyet készítene.
Tehát kell hozzá:
Összekevered a vizet a zselatinnal, szörppel (ízlés szerint), megmikrózod (hogy meleg legyen a zselatin miatt), belekevered a vodkát(ha szeretnéd), beleöntöd a félbevágott, kipucolt narancshéjba, majd lehûtöd (1-2 óra fagyasztóban, vagy egy éjszaka hûtõben). Amikor megkeményedett, cikkekre vágod.
Tehát kell hozzá:
néhány narancs jól megmosva, félbe vágva, kiszedve a belsejét
zselatin
vodka
szörp, ételfesték (mandula aroma)
Összekevered a vizet a zselatinnal, szörppel (ízlés szerint), megmikrózod (hogy meleg legyen a zselatin miatt), belekevered a vodkát(ha szeretnéd), beleöntöd a félbevágott, kipucolt narancshéjba, majd lehûtöd (1-2 óra fagyasztóban, vagy egy éjszaka hûtõben). Amikor megkeményedett, cikkekre vágod.
Jó tanácsok:
- ne melegítsd az alkoholt, mert elmegy az íze, alkoholtartalma (úgy számítsd ki a zselatinhoz szükséges folyadék mennyiséget, hogy meg tudjon keményedni, de csak a vízzel melegítsd fel, aztán öntsd hozzá az alkoholt)
- ne töltsd tele a fél narancshéjat, mert ahogy szilárdul, ki fog folyni
erõsebben ízesítsd, mert a zselatin elvette az ízét, több aromát, vodkát kellett volna bele tenni.
- ízesítheted más szörpökkel, más alkohollal is
- több színbõl mutatósabb
Próbáljátok ki, fiataloknak bulira jó dolog!