Parmezánszószos spagetti metélõhagymával
sponsored links
Mostanában nagyon rákaptunk a spagettire. Egyszerûen megunhatatlan mindkettõnk számára, és szerintem képesek lennénk 2 hétig is csak ezt enni. :D Hol tejfölösen, hol paprikaszósszal vagy éppen bolognai raguval, persze ezeket is pluszban tejföllel és sajttal megbolondítva. :D
Úgy gondoltam, ezúttal parmezános besamelmártással próbálom ki, de közben a bocskorpaprika is ajánlkozott, hogy õ bizony megint szívesen átlényegülne pépes konzisztenciájúvá. Végül a két ötletet vegyítve ez a sajtos-paprikás besamelmártás lett a végeredmény. Azt hiszem, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem. :)
Idõközben újra elkészítettem, és a korábbi, zsázsacsírás díszítés helyett metélõhagyma került rá. Õszintén szólva, így mindkettõnknek jobban ízlett. :)
Úgy gondoltam, ezúttal parmezános besamelmártással próbálom ki, de közben a bocskorpaprika is ajánlkozott, hogy õ bizony megint szívesen átlényegülne pépes konzisztenciájúvá. Végül a két ötletet vegyítve ez a sajtos-paprikás besamelmártás lett a végeredmény. Azt hiszem, nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem. :)
Idõközben újra elkészítettem, és a korábbi, zsázsacsírás díszítés helyett metélõhagyma került rá. Õszintén szólva, így mindkettõnknek jobban ízlett. :)
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg spagetti (pl. Barilla)
5 dkg reszelt parmezán
1 bocskorpaprika
2 nagy gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
2 dkg vaj
2 dkg fehér tönkölybúzaliszt
2 dl tej
4 ek. mustárolaj
õrölt fekete bors
zöldfûszeres só
metélõhagyma a tálaláshoz
elkészítés:
- A kis kockákra vágott paprikát a felaprított fokhagymával együtt 2 evõkanál felforrósított mustárolajon megdinszteljük, közben fûszeres sóval ízesítjük.
- Felöntjük 1 dl tejszínnel, és amikor a levét majdnem teljesen elfõtte, a zöldségalapot a botmixer poharába szedve pürésítjük.
- Egy kis lábasban vajat hevítünk, kézi haberõvel csomómentesre keverjük a liszttel, és folyamatosan kavargatva felöntjük a forró tejjel.
- Miután besûrûsödött, fûszeres sóval, borssal ízesítjük, majd felolvasztjuk benne a reszelt parmezánt, és összedolgozzuk a paprikapéppel.
- A tésztát bõ, sós vízben kifõzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és 2 evõkanál mustárolajon megfuttatjuk.
- Jól elkeverjük a sajtszósszal, tányérokba szedjük, megszórjuk aprított metélõhagymával, és tálaljuk.
A recept a Kifõztük gasztromagazin februári számában is megjelent.