Parmezános-zsályás keksz

2011-12-09

sponsored links



A héten kollégákkal mikulásoztunk és vállaltam, hogy az itóka mellé viszek valami ropogtatni valót, édeset és sósat. Az édes a narancsos csokis cookies és a chilis-mangós keksz volt, a sós pedig ez a roppanósan omlós parmezános-zsályás keksz, aminek az egyik felébe némi szárított paradicsomot is tettem.
Az, hogy zsálya került bele és  nem pl. kakukkfû, csak a véletlennek, pontosabban annak köszönhetõ, hogy az égiek megszántak és kaptam friss zsályát. Mindenképpen friss fûszernövénnyel javaslom készíteni, a zsálya helyett pl. kakukkfûvel, vagy rozmaringgal. Egészen más lesz az íze, de biztosan nagyon finom. Szárított paradicsom helyett pedig egy kevés, egészen apróra darabolt diót is tehetünk bele. Bor, pálinka mellé igen jól csúszik. Házibuliba melegen ajánlom, az enyéim mind egy morzsáig elfogytak, sõt, kevés is volt, majdnemhogy közelharc folyt az utolsó darabért.

Ja, és ha még nem unalmas, hogy folyton ezt sulykolom, de fél óra és kész. 

Hozzávalók kb. 40 db-hoz: ...

Folytats a blogon ... nempiskota.blogspot.com/2011/12/parme...

sponsored links

Keres?s