Parmezános-zabpelyhes chips szárított paradicsom porral ízesítve

2014-03-22

sponsored links


Anyáinkhoz képest sokan nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a világhálón és hazánk fûszer boltjaiban egyaránt értesülhetünk az új, vagy divatos alapanyagokról!
Imádom ezeket kipróbálni! Igazából csak a pénztárcám szab határt, mert olyanok, akik velem együtt szívesen elfogyasztják ezeket az újdonságokat mindig találok!




Zsuzsi barátnõm hozott egy pár hónappal ezelõtt egy svájci kirándulásból ajándékba egy kis üveg paradicsom port. Azelõtt még nem találkoztam ezzel a finom kis fûszerrel, mert elhihetitek, hogy az! Ezt nem dicsekvésnek szánom!





  Valamit kezdenem kell vele, mert a szemezgetést az üveggel már unom!
Gondoltam, hogy olyan dologba vágok, amit ki is tudok próbálni, kóstolni, és ha nem ízlik, akkor változtatok rajta. Így születtek ezek a kis finomságok.



 Hozzávalók:

  • reszelt parmezán sajt, vagyis én reszelt, és nem bolti
  • zabpehely
  • paradicsom por
  • petrezselyem zöld
  • pici só, mert az ízhatás csak így követhetõ le
  • 1 kis szem paradicsom 
Elkészítés:

Lereszelem a parmezánt,  azután egy kis tányérban egy fél maréknyi zabpelyhet összekeverek egy kis paradicsom porral, 1-2 csepp friss paradicsomlével. A paradicsomot felvágom, a belsejét kikaparom, mert csak a héjas-húsos részével díszítek.
Amikor ezzel megvagyok jöhet a sütõ papírral ellátott lemez, de elõtte bekapcsolom a sütõt 200 fokra.
A sütõ lemezen egyforma távolságokra, nem sûrûn elhelyezek csipetnyi parmezánt, majd erre halmozom a zabpelyhes masszát, és a tetejére kis paradicsom csík, petrezselyem, és néhány szál parmezán.
Indulhat a sütés.

A sütõben a közepénél eggyel feljebb teszem, és hagyom a 200 fokon, mert nem szárítani, hanem pirítani szeretném. A sajt gyorsan megolvad, és már kész is a chips.Ez 5 percnél nem több.
A lemezen hagyom kihûlni.





Folytats a blogon ... viragzorozmaring.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s