Parmezános-sós keksz ( paleo )
sponsored links
Parmezános-sós keksz ( paleo )
Hozzávalók kb. 27 darabhoz:
A tésztához:
- 3 evõkanál mandulaliszt
- 1 mk. foszfátmentes sütõpor
- 6 ek. szezámpehely
- 10 dkg õrölt kesudió
- 2 ek. nyílgyökérliszt
- 1 mk. Himalája só
- 3 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- 2 evõkanál útifûmaghéj
- 2 kanál víz
- 1 púpozott evõkanál kacsazsír
- 6 dkg reszelt parmezán
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 4-5 dkg reszelt parmezán
A vízzel jól elkeverjük az útifûmaghéjat és kicsit hagyjuk állni. A tészta többi hozzávalójához adjuk és alaposan összegyúrjuk. Sütõpapíron tenyérrel kb. ujjnyi vastagra lenyomogatjuk és pogácsaszúróval kiszúrjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük az enyhén sós tojássárgájával, majd megszórjuk a sajttal.
180 fokra elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!