Parmezános-szezámmagos afrikai harcsafilé, paradicsomos pestós rizottóval
sponsored links
Szerencsém van Emmával, mert mindent szeret, amit fõzök és köztük van a halacska is. Amikor sikerül afrikai harcsához jutnom, akkor abból vagy lazacból szoktam készíteni valamilyen fõételt. Ezekrõl tudom, hogy biztosan nincs benne szálka. Ez a fogás most nagyon nagy kedvencünk lett, igaz nem korábban készült. Tegnapi napon kapros, fokhagymás mártással, újburgonyával került az asztalra.
Parmezános-szezámmagos afrikai harcsafilé, paradicsom pestós rizottóval
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 evõkanál paradicsomos pesto
1 gerezd fokhagyma
só
bors
20 dkg arborio rizs
1 liter forró húsalaplé
2-3 evõkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
5 dkg parmezán
a harcsafiléhez:
50 dkg afrikai harcsafilé kockára darabolva
1-2 tojás
liszt
só
bors
2 evõkanál szezámmag
3 evõkanál reszelt parmezán
5-6 evõkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az olajat a pestoval együtt felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és pár perc alatt megdinszteljük. Beletesszük a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük borral és addig fõzzük, amíg magába nem szívja. A húsalaplébõl kezdésnek 2 merõkanálnyit hozzámérünk, majd ahogy elfövi, mindig pótoljuk egyel. Amikor már krémesre fõztük, de még éppen roppanós, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Állni hagyjuk, amíg a halat elkészítjük.
A harcsafiléket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsában elvegyítjük a parmezánt és a szezámmagot. A halakat megforgatjuk a tojásban, majd a magvas-sajtos zsemlemorzsában és bõ olajban kisütjük. Kész rizottóval tálaljuk!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 evõkanál paradicsomos pesto
1 gerezd fokhagyma
só
bors
20 dkg arborio rizs
1 liter forró húsalaplé
2-3 evõkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg vaj
5 dkg parmezán
a harcsafiléhez:
50 dkg afrikai harcsafilé kockára darabolva
1-2 tojás
liszt
só
bors
2 evõkanál szezámmag
3 evõkanál reszelt parmezán
5-6 evõkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Az olajat a pestoval együtt felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát és pár perc alatt megdinszteljük. Beletesszük a rizst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük borral és addig fõzzük, amíg magába nem szívja. A húsalaplébõl kezdésnek 2 merõkanálnyit hozzámérünk, majd ahogy elfövi, mindig pótoljuk egyel. Amikor már krémesre fõztük, de még éppen roppanós, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt. Állni hagyjuk, amíg a halat elkészítjük.
A harcsafiléket sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsában elvegyítjük a parmezánt és a szezámmagot. A halakat megforgatjuk a tojásban, majd a magvas-sajtos zsemlemorzsában és bõ olajban kisütjük. Kész rizottóval tálaljuk!