Parmezános spagetti kékkagylóval és rukkolával
sponsored links
Már régóta szemeztem az Aldiban a kagylókonzervvel. Bevallom korábban nem szerettem semmiféle halat vagy tengeri herkentyût, de manapság valahogy izgatja a fantáziámat, hogy megkóstoljam õket.
Vásároltam is belõle jó néhányat. Persze pirítós kenyérrel is nagyon finom, de most ebédre készítettem magamnak, merthogy itthon egyedül és ráadásul betegen tengõdöm. És hát enni ugyebár kell.
Hozzávalók: 1 konzerv kékkagyló (én füstöltet vettem, ami repceolajban van eltéve), spagetti tészta, parmezán sajt, 2 gerezd fokhagyma, kevés kápia paprika, rukkola
A tésztát fõzzük ki a megszokott módon. Egy serpenyõben hevítsünk némi vajat, erre tegyük a préselt fokhagymát, amit rövid ideig pároljunk. Tegyük rá a tésztát, keverjük jól össze. Szórjuk meg parmezánnal. Most már mehet rá a kagyló, a rukkola és a karikázott paprika. Fûszerezzük még ízlés szerint, végül szórjuk meg még parmezán sajttal.