Parmezános rántott gomba
sponsored links
Újabb variáció gombára. Rántva különösen szeretjük, mert a jó ropogós bunda alatt ott lapul a szaftos, ízletes gomba. Egy kis tartármártással és némi körettel nagyon klassz ebédet kerekíthetünk belõle. :) Most egy kis parmezánnal bolondítottam meg a ruháját , mert nem akartam, hogy tovább árválkodjon a hûtõben, arra várva, hogy mikor esszük már meg. ;)
Hozzávalók 2 személyre:
10-12 szép nagy csiperke
3 tojás
5 dkg reszelt parmezán
sima liszt
zsemlemorzsa
bors
olaj a sütéshez
- A gombát megtisztítjuk, ha kell lemossuk, alaposan leszárítjuk.
- A tojásokat tálba ütjük, majd elhabarjuk a parmezánnal és egy kevés õrölt borssal.
- A gombakalapokat lisztbe, parmezános tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd serpenyõben felhevített olajban aranybarnára sütjük.
- Frissen, forrón tálaljuk.
A köret Hutspot volt és hagyományos burgonyapüré azoknak, akik nem rajonganak a sárgarépáért úgy, mint én. ;)