Parmezános rántott csirkemell sajtos brokkolival
sponsored links
Tegnap újítani próbáltam a rántott hús készítésében, parmezános rántott csirkemellet készítettem úgy, hogy a zsemlemorzsába parmezánt tettem (kb. 2-1 arányban), a parmezános morzsával paníroztam be a csirkemell szeleteket. Kicsit csalódott voltam a kóstoláskor, mert a sajt íze egyáltalán nem jött ki. Annyiban különbözött a normál rántott hústól, hogy a bundája kicsit pöttyösebb volt.
Köretnek sajtos brokkolit és Zepter módszerrel sütött krumplit tálaltam.
A sajtos brokkoli hozzávalói: 1 kg brokkoli, pici olaj a tepsi kikenéséhez, só ízlés szerint, 4 db tojás, 4 púpos evõkanál tejföl, só, 12 + 13 dkg pannónia és trappista sajt, (összesen 25 dkg)
A brokkolirózsákat megmosás után levágtam a tönkrõl (a tönköket fás részeitõl megtisztítva, feldarabolva a levesbe fõztem), párolóedényben, lefedve a fõvõ leves fölé tettem, annak gõzében pároltam a termosztát mutatójának zöld mezõ feléig érése utána 6 percig. Ezután vékonyan kiolajozott kis tepsibe sorba raktam, megsóztam, és leöntöttem a "szokásos" tejfölös tojásos ...