Parmezános pankóban sült cukkinirudacskák
sponsored links
Egy újabb cukkinis étel. Nagyon egyszerû, a parmezántól izgalmas ízû, a pankótól pedig kívül ropogós, belül pedig puha. Mivel tepsiben sült, ezért egész kevés olaj felhasználásával készült.
Aki esetleg nem tudja, hogy mi is az a pankó és hogy miként készítettem házilag, az itt olvashat róla bõvebben.
Kínálhatjuk egy kis fokhagymás mártogatós kíséretében, de akár egy könnyû, színes saláta is illik hozzá.
Hozzávalók 4 fõre:
*2 közepes, zsenge cukkini
*1 tk só
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*10 dkg pankó morzsa
*5 dkg reszelt parmezán sajt
*4 ek olaj
A megtisztított cukkinit kb. 1 cm vastag és 7 cm hosszú rudakra vágjuk. Ha nem zavar, a zsenge héját rajta hagyhatjuk.
Egy tálcára sorakoztatva meghintjük sóval.
Amíg a cukkini levet ereszt, elõkészítünk 3 tányérkát. Az elsõbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikban a pankó morzsát elkeverjük a reszelt parmezánnal.
Egy nagyméretû tepsit kibélelünk sütõpapírral és 2 evõkanálnyi olajjal kikenjük.
A cukkiniról leitatjuk a levet, majd a fenti sorrendben bepanírozzuk.
Az elõkészített tepsibe fektetjük.
Lekenjük vékonyan olajjal.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.