Parmezános csirke
sponsored links
A hét tanulsága: ?Ja, csak kérni kell?? Úgy megszállt az ihlet, hogy csak úgy pislogok, remélem, kitart a lendület. Megint élvezem a fõzést, blogolást és természetesen a produktum elfogyasztását is.
És akkor jöjjön is az elsõ új recept, amit felvettünk a listára, mert gyors és finom. Eredetileg sütõben sül, de én sajnáltam volna, ha a szépen kisütött, ropogós bunda elázik a paradicsomszószban. Másrészrõl ilyen melegben csak indokolt esetben kapcsolom be a sütõt, mert nehezen viselem a nyarat a belvárosban.
Hozzávalók 4 személyre:
A szószhoz:
2 ek olívaolaj
1 gerezd felszeletelt fokhagyma
1/2 kk oregánó
1 csipet kakukkfû
3-4 levél bazsalikom
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
Hozzávalók a húshoz:
2 csirkemell filé szép szeletekre vágva (kb ? cm vastag)
só, bors
1 felvert tojás
5-6 ek zsemlemorzsa
5-6 ek reszelt parmezán
2-3 ek olíva olaj a sütéshez
Az egészet a paradicsomszósszal kezdtem. Az olajat felforrósítottam egy lábosban, majd 15-20 másodpercig pirítottam benne a fokhagymát. Ezután beletettem a fûszereket, sóztam, borsoztam végül felöntöttem a paradicsommal. Felforralás után fedõ alatt, alacsony lángon addig fõztem, amíg fakanállal már könnyen szét lehet nyomni a paradicsomot (nagyjából 10-15 perc). Közben elkészítettem a csirkét. A hússzeleteket sóztam, borsoztam, majd a tojásba mártottam, végül megforgattam a zsemlemorzsa és parmezán keverékében. A szeleteket felforrósított olajba tettem és közepes lángon, mindkét oldalukon 3-3 percig sütöttem. Azért hústû próbával érdemes ellenõrizni, hogy alaposan átsültek-e a szeletek (ha a beleszúrt fogpiszkálót kihúzva nem távozik folyadék, a hús biztosan átsült). Amikor minden elkészült, serpenyõs sült krumplival (recept késõbb) és balzsamecetes rukkolával tálaltam. Mosogatással együtt is megvan egy órán belül és elképesztõen finom. Igazi nyár hangulatú fogás.