Parmezános bundában sült rántott finomságok - panírozási fortéllyal
sponsored links
Ahogyan már meséltem róla, a kisfiam rákattant a bundázott karajra. Hetente készítem, van, hogy többször is.
Mondhatni, hogy szinte mindig mindent másképpen készítek a következõ alkalommal, nyilván ez a bundázásra nem lehet igaz, hiszen annyiféle verziót még az én fantáziám sem képes megalkotni. Azért igyekszem, hogy változatosan készítsem el még ezt a fogást is, hiszen semmiképpen nem szeretnék a mosolytalan, kötelességbõl, gépiesen családi étkeket gyártó háziasszonyok közé bekeveredni. Az, hogy kreatív lehetek a konyhában, mindenképpen az egyik záloga, hogy minden egyes ételt örömmel készítek el, és minden egyes alkalommal önszántamból és jókedvvel lépek be a konyhámba.
Persze ezek az apró fortélyok nem "nagy" dolgok, mindössze hozzásegítenek ahhoz, hogy egyrészt változatos ételeket kínáljak a családomnak, másrészt ne süllyedjek el a hétköznapi ételek készítésének unalmas rutinjában.
Az ötlet a parmezános párizsi bundában sült karaj receptembõl jött. Aki klasszikus panírt parmezánnal egészít ki, általában a morzsához vegyíti a parmezánt.
Korábban már én is mutattam be ilyen rántott finomságokat:
Pirított magvakkal, és parmezánnal dúsított házi morzsával bundázott zöldségek, friss tartármártással
Egyik alkalommal jött egy ötlet, hogy a fûszerezett hús szeleteket úgy panírozom, mintha parmezános párizsi bundát ...