Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával
sponsored links
Nem sok idõm volt mostanában, ugyanis nagyon nagy melóban vagyunk folyamatosan. Kedves apósom és a férjem felállította a kerítést a kis kertünk köré, lefestettem, pavilont állítottunk fel, megkapta Emma tõlünk a névnapi homokozót, fûmagot vetettünk, fûszernövényeket ültettünk és még egy családi ebédet is tartottunk. Most hétvégén jön a második felvonás, május elsején meg a marhapöri fõzés. Szóval nem unatkozunk. Nagyon klassz idõnk van mostanában. Rengeteget csavargunk, biciklizünk, sétálunk, játszizunk és még sorolhatnám. Nem sok idõm jut a blog írásra, de egyenlõre még egy-egy receptet biztos tudok hozni. Emma új kedvence reggelire a sajt kocka és a kockára vágott zöldségek, de fõleg a paradicsom. Alma és a banán, illetve az eper is a palettán van.
Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával
Hozzávalók (4 személy részére):
8 szelet (vastagabb) karaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evõkanál olaj
2 dl víz
só
bors
10 dkg reszelt parmezán
1 evõkanál rizsliszt
1,5 dl tejszín
az almás kölespalacsintához:
3 reszelt alma
15 dkg köles (fõzve, kihûlve)
10 dkg reszelt gouda
só
bors
szerecsendió
2 tojás
4 evõkanál rétesliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd felhevített olajra tesszük és megdinszteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük vízzel, fedõ alatt puhára pároljuk. A tejszínnel elkeverjük a rizslisztet, a kész karajra öntjük, végül megszórjuk parmezánnal és sûrûre fõzzük.
A palacsintához a fõtt köleshez adjuk a reszelt almát, a reszelt gouda sajtot, a tojásokat és a réteslisztet. Sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, nedves tenyerünkkel nagyobb gombócokat formálunk, majd ellapítjuk és forró kb. fél ujjnyi olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Papírtörlõre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja
Tálalásnál a palacsintára helyezzük a hús szeleteket, majd meglocsoljuk a sajtmártással.
Parmezánkrémes karaj, almás kölespalacsintával
Hozzávalók (4 személy részére):
8 szelet (vastagabb) karaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evõkanál olaj
2 dl víz
só
bors
10 dkg reszelt parmezán
1 evõkanál rizsliszt
1,5 dl tejszín
az almás kölespalacsintához:
3 reszelt alma
15 dkg köles (fõzve, kihûlve)
10 dkg reszelt gouda
só
bors
szerecsendió
2 tojás
4 evõkanál rétesliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd felhevített olajra tesszük és megdinszteljük. A karaj szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Felöntjük vízzel, fedõ alatt puhára pároljuk. A tejszínnel elkeverjük a rizslisztet, a kész karajra öntjük, végül megszórjuk parmezánnal és sûrûre fõzzük.
A palacsintához a fõtt köleshez adjuk a reszelt almát, a reszelt gouda sajtot, a tojásokat és a réteslisztet. Sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, nedves tenyerünkkel nagyobb gombócokat formálunk, majd ellapítjuk és forró kb. fél ujjnyi olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Papírtörlõre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja
Tálalásnál a palacsintára helyezzük a hús szeleteket, majd meglocsoljuk a sajtmártással.