Parmezán keksz - Sós alapkeksz tojás nélkül
sponsored links
Tojáspánik van. Mama meg nem simán pánikol, egyszerûen sokkot kapott. Szeretném tudni, hogy hirtelen felindulásból, vagy valami külsõ nyomás következtében állított be 80, leírom, hogy biztos értse mindenki: NYOLCVAN tojással.
Elmeséltem Péternek, aki rögtön megosztotta velem azt a személyes élményt, amikor a vidéki rokonoktól 2 zsák répát kapott. Dermedt csend kerekedett a telefon túlsó végén, miután elmagyarázták a barátoknak, hogy éppen répát vermelnek a pincében. Hülyén veszi ki magát, amikor az ember egy új építésû társasházi pincében nem a muskátlikat teszi el télire, hanem friss répákat vermel banános dobozokba, homok és virágföld keverékébe. Arra ki sem kellene térni, hogy ez mennyivel drágább, mint megvenni a szükséges mennyiségû répát, de biztos bio volt, különben mi másért ugye?
Szóval Mama mikor büszkén letette a tojásokat, hozzátette, hogy : - De mást nem hoztam! Nem tudtam, hogy minek örüljek jobban, annak hogy így legalább be fog férni a hûtõbe, vagy annak, hogy ha bedõl a forint, az ország, és az euró, tudok mit adni pár liter benzinért. Hogy legyen benzinre valóm, jöjjön egy tojás nélküli sós keksz.
Töményen sajtos, illatosan fûszeres, tökéletesen omlós. Azt azonban, hogy milyen ízû, azt mindenki maga döntheti el. Alapreceptként is érdemes számolni vele, mert annak függvényében, hogy milyen zöldfûszert esetleg zöldfûszer keveréket keverünk bele, úgy változik az íze.
Lehet zsályával, kakukkfûvel, bazsalikommal, oreganóval, vagy ezek keverékével is. Bármelyiket választjuk is, nemigen lehet vele mellélõni. A kalóriákat jobb nem számolni, vagy nagyon sokat futni, legalább a hozzávalókért, de nem a sarokra, hanem minimum a szomszéd falu boltjáig, még inkább a megyeszékhelyig meg se álljunk, na akkor, de csak akkor lehet lelkifurdalás nélkül enni.
Hozzávalók: ...