PARMEZÁNOS-OLÍVÁS CIPÓ

2017-11-02

sponsored links


Hozzávalók:

  • 1,5 dl tej
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 22 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán
  • 5 dkg magozott fekete olívabogyó

a kelesztõkosárhoz:

  • kevés liszt

a tálaláshoz:

  • sonka
  • paradicsom
  • mozzarella




  • A tejet az olívaolajjal langyosra melegítettem, belemorzsoltam és felfuttattam benne az élesztõt.
  • Az olajbogyót felkarikáztam.
  • A lisztet a tálas mixer edényébe szitáltam, hozzáadtam a sót, az oregánót, a parmezánt, az olívabogyót, végül az élesztõs elegyet is.
  • A tál falától elváló, fényes tésztává dagasztottam, majd letakarva hagytam a duplájára kelni.
  • Lisztezett gyúródeszkán finoman átgyúrtam, cipóvá formáztam, és az alaposan lisztezett kelesztõkosárba tettem.
  • Letakarva 1 órát pihentettem, majd sütõpapírral bélelt tepsire fordítottam.
  • Elõmelegített, 200 fokos sütõben kb. 40 perc alatt készre sütöttem ? félidõben letakartam alufóliával, amit 5 perccel a sütés vége elõtt eltávolítottam.
  • A cipót rácsra téve hagytam kihûlni.
  • Sonkával, paradicsommal, mozzarellával tálaltam, kézzel tépkedve fogyasztottuk.



Kenyérkelesztõ kosarat a Cookori.com konyhafelszerelési webáruházban tudtok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin októberi számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/11/parmezano...

sponsored links

Keres?s