Parker House zsemlék
sponsored links
Nem egyszerû kimatekozni, hogy vacsora plusz tízóraik pontosan milyen mennyiségû péksütit igényelnek; ha kevesebb sikerül, akkor kényszerûségbõl megnyílik az út az iskolai büfékhez, ahol azért mindenféle rendelet meg célkitûzés dacára katasztrofális a kínálat, ha meg több, akkor a maradékot másnaptól mindenki próbálja feltûnésmentesen kerülgetni a konyhában, egészen addig, míg ehetetlenné szárad. (Nem, a mélyhûtõben nálunk sosincs hely, fõleg nem gömbölyû tárgyaknak.) De ezek a Parker House zsemlék nemcsak az ideális méret/mennyiség miatt jók: szerintem a képen is látszik, hogy milyen klassz foszlós tésztája van. És ez itt, az eredetivel szemben nem is édes, egyszerûen kihagytam a cukor nagy részét, így tökéletes szendvicsalap lett belõlük.
Hozzávalók:
0,5 dl langyos víz
2,5 dkg élesztõ/1 cs szárazélesztõ
1 ek.cukor
25 dkg kenyérliszt
20 dkg sima liszt (+/-5 dkg) ...
20 dkg sima liszt (+/-5 dkg) ...