Parasztreggeli tepsiben sütve

2018-02-05

sponsored links

Emlékszik még valaki a szocializmus végnapjainak slágertermékére, az enyhén túlárazott, mélyhûtött parasztreggelire? Nemrég eszembe jutott, és azonmód "újragondoltam", mivel az eredetiben nem kolbász, hanem néhány zsíros szalonnakocka volt, emellett leginkább hagymából és krumpliból állt. Az új megoldás a debreceni mellett  tartalmaz hagymát, krumplit, gombát, paprikát és paradicsomot is. Ezt is tojással kell kisütni, de ez a tepsis verzió nemcsak esztétikusabb, egyszerûbb és finomabb is.

 

Hozzávalók ? 6 adag:

 

6 darab debreceni kolbász

4 közepes krumpli

2 fej vöröshagyma

1 teáskanál só

1 kávéskanél õrölt kömény

100 g gomba

2-2 sárga és piros paprika

100 g koktélparadicsom

4 szál újhagyma

Elõsütés lefedve: 200 C fok, 15 perc

8 tojás ? dl tejjel felverve, ráönteni

Sütés: 160 C fok, 25 perc

 

Az elkészítés menetét lásd a videóban!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2018/02/05/pa...

sponsored links

Keres?s