Parasztreggeli ? Pasifogó eledel
sponsored links
Pasiknak. És magyaros ízeket kedvelõ nõknek.
Szoktatok ilyet enni? Mikor gyerek voltam, a mirelit ételek fénykorukat kezdték élni, és lehetett kapni a mélyhûtõ pultban parasztreggelit. Igen, ez volt a neve. Én tökre szerettem Serpenyõbe borítottuk kevés olajra, megsütöttük, és még ráütöttünk 2-3 tojást. Fincsi volt. Mostanában Férj rákapott erre, mikor a múltkor készítettem. Na nem a zacskósat, hanem sajátot. A paraszt jelzõt pedig nem másnak köszönheti, mint a jó kis szalonnának, hagymának, esetleg kolbásznak, meg a paprikának? Próbáljátok ki, akár vacsira is, vagy egy villámebédre. Nálunk ez amolyan jolly joker étel olyan hétköznapi napon, amikor tökre nincs idõm fõzni, de pl. tudom, hogy Férj nem evett semmi fõtt ételt. Ez ellen sosincs kifogása.
Nézzük mi kell hozzá. Mennyiséget nem írok, próbáljátok személyre szabottan készíteni, amibõl épp több van otthon, abból mehet a több, amibõl kevés, abból kevesebb. Ezeket használhatjátok:
Hozzávalók
apró kockákra vágott burgonya (nyers)
kockázott húsos szalonna
karikákra vágott kolbász
kockákra vágott kápia paprika
4-be vágott vöröshagyma
só, bors
2-4 tojás
kevés olaj
Ez nálam úgy szokott kinézni, hogy a burgonyát meghámozom, megmosom, és pici kockákra felvágom. Így gyorsan átsül, és nem kell külön elõfõzni vagy sütni. Egy serpenyõbe mindent beledobok a fûszerek és a tojás kivételével. Kevés olajat csurgatok rá, vagy zsírt dobok oda, bár számoljuk bele, hogy a szalonna és a kolbász is fog valamennyit engedni. És elkezdem sütni közepes lángon. A végén magasabb lángon rá lehet pirítani. Megsózzuk (a szalonna és a kolbász is sós, így mértékkel, érdemes megkóstolni elõbb), borsozzuk, majd ráütjük az enyhén, villával felvert tojásokat, és készre sütjük. Nagyjából 15 perc alatt el is készül ez a remek étel, aminek biztos örülni fognak a kemény fizikai munkát végzõ, vagy szimplán magyaros ízeket kedvelõ pasik.
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével
Kínai mézes vs. BBQ
Zöldségkrémek
Csirkés pite
Szoktatok ilyet enni? Mikor gyerek voltam, a mirelit ételek fénykorukat kezdték élni, és lehetett kapni a mélyhûtõ pultban parasztreggelit. Igen, ez volt a neve. Én tökre szerettem Serpenyõbe borítottuk kevés olajra, megsütöttük, és még ráütöttünk 2-3 tojást. Fincsi volt. Mostanában Férj rákapott erre, mikor a múltkor készítettem. Na nem a zacskósat, hanem sajátot. A paraszt jelzõt pedig nem másnak köszönheti, mint a jó kis szalonnának, hagymának, esetleg kolbásznak, meg a paprikának? Próbáljátok ki, akár vacsira is, vagy egy villámebédre. Nálunk ez amolyan jolly joker étel olyan hétköznapi napon, amikor tökre nincs idõm fõzni, de pl. tudom, hogy Férj nem evett semmi fõtt ételt. Ez ellen sosincs kifogása.
Nézzük mi kell hozzá. Mennyiséget nem írok, próbáljátok személyre szabottan készíteni, amibõl épp több van otthon, abból mehet a több, amibõl kevés, abból kevesebb. Ezeket használhatjátok:
Hozzávalók
apró kockákra vágott burgonya (nyers)
kockázott húsos szalonna
karikákra vágott kolbász
kockákra vágott kápia paprika
4-be vágott vöröshagyma
só, bors
2-4 tojás
kevés olaj
Ez nálam úgy szokott kinézni, hogy a burgonyát meghámozom, megmosom, és pici kockákra felvágom. Így gyorsan átsül, és nem kell külön elõfõzni vagy sütni. Egy serpenyõbe mindent beledobok a fûszerek és a tojás kivételével. Kevés olajat csurgatok rá, vagy zsírt dobok oda, bár számoljuk bele, hogy a szalonna és a kolbász is fog valamennyit engedni. És elkezdem sütni közepes lángon. A végén magasabb lángon rá lehet pirítani. Megsózzuk (a szalonna és a kolbász is sós, így mértékkel, érdemes megkóstolni elõbb), borsozzuk, majd ráütjük az enyhén, villával felvert tojásokat, és készre sütjük. Nagyjából 15 perc alatt el is készül ez a remek étel, aminek biztos örülni fognak a kemény fizikai munkát végzõ, vagy szimplán magyaros ízeket kedvelõ pasik.
Hasonló bejegyzések:
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével
Kínai mézes vs. BBQ
Zöldségkrémek
Csirkés pite