Parasztos krumpli füstölt szalonnával
sponsored links
Gyors, egyszerû és olcsó fogás ebédre vagy vacsorára. A román konyha egyik remeke, hiszen a mai háziasszonyok épp az ilyen gyors és egyzsreû, de laktató fogásokat kedvelik.
Elkészítése: A nem túl nagy krumplikat megmossuk, és héjában megfõzzük. Amikor kissé hûlt, meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A házi szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját, illetve ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb csíkokra vágott húsos szalonnát, azzal is kavargatva pirítjuk kevés ideig, majd beletesszük a felaprított hagymát, és megdinszteljük. Egyszerre 2-3 evõkanálnyi vizet öntve alá, fedõ alatt néhány percig pároljuk, vagy addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Ekkor beletesszük a feldarabolt krumplit, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és lazán összeforgatjuk. Tejföllel kínáljuk.
EK - 2017/10.
Parasztos krumpli füstölt szalonnával (Cartofi þãrãneºti cu afumãturã)
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg krumpli, 25 dkg húsos szalonna, 10 dkg házi füstölt szalonna, 2 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, tejföl.
EK - 2017/10.