Parasztkenyér
sponsored links
Eszti idõnként meglep bennünket egy ilyen szép és finom kenyérrel.
Illik hozzá mindenféle sajt, felvágott, sonka és zöldség.
Hozzávalók:
1 csomag száraz élesztõ
2 csésze langyos víz
1 evõkanál cukor
3 csésze finomliszt
1 csésze rozsliszt
2 teáskanál só
3 evõkanál olvasztott vaj
1 evõkanál morzsolt rozmaring
Elkészítés:
Az élesztõt és a cukrot elkeverjük a vízzel. Mikor az élesztõ felfutott, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kidagasztjuk. Egy órán át kelesztjük.
A tésztát kettéosztjuk, és egy kivajazott tepsin cipókat formázunk belõle. Még egy órát kelesztjük.
200 fokra elõmelegítjük a sütõt. A cipókat megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a rozmaringgal. 25-30 percig sütjük.
Recept innen:
http://thegourmandmom.com/2010/07/18/peasant-bread-and-ale/
Recept innen:
http://thegourmandmom.com/2010/07/18/peasant-bread-and-ale/
Továbbgondolás:
A Miatyánk-ot majdnem mindenki ismeri. Szüleim nem voltak templomba járók, mégis megtanultam valahol.
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!" - mondogatjuk. Ha valóban Istentõl kérjük a mindennapit, akkor nem kell félnünk, mert meg fogja adni annak, aki vallja, hogy Atyja az Isten, és õ a megváltott gyermeke.