Paraszt csorba
sponsored links
És egy másik fûszernövény amit nem lehet itt látni, az a lestyán. Tavaly nyáron nagy gondban voltam, honnan fogom én ezt beszerezni. Hosszú keresés után sem találtam, csak szárított formában a lengyel és román üzletekben.
Kaptam otthonról két gyökeret, kiültettem, nem szerették, meghaltak. Én is csak a paraszt csorbához használom, de anélkül nem csorba a csorba... Aztán tavaly õsz körül elvittem a gyerekeket egy kisebb belvárosi farmra, ahol zöldséges kert is volt. A gazda nagy hévvel tépte a drága lestyán bokrot és dobta a leveleket a földre. Nem hittem a szememnek.... Rögtön meg is kérdeztem mi lesz a sorsuk, és kiderült, tyúkok eszik meg!!! Mert, azt mondta, az angolok nem szeretik az erõs illata miatt, és õ is csak báránysülthöz használja. Felajánlott egy pár szálat, de valami miatt szégyelltem elvenni. Pedig sós vízben még most is elállna. Azóta is bánom. Aztán ha már a tegnapi paraszt csorbámhoz ismét szárítottat kellett használnom, átböngésztem a lestyán piacot. Kiderült vehetek 100 magot 45 pencért vagy egy palántot elõrendelhetek 2.25 fontért és áprilisban az enyém lehet. Hát mindenképp a magot választom.
A tegnapi paraszt csorbámból kihagytam a húst. De persze azzal az igazi. 200 dkg apróra vágott növendék vagy sertéshúst tehetünk hozzá. És ilyen esetben a húst félkészre fõzzük, utána tesszük hozzá az apróra vágott zöldségeket. Én tettem hozzá 3 murkot, 1 nagyobb petrezselyem gyökeret, 1 egész fehér hagymát, amit a végén kidobtam. 2 krumplit, egy zeller szárat, egy kis darab káposztát. Mikor már a murok majdnem megfõtt, hozzátettem egy jó maréknyi zöldborsót. Vegetával fûszereztem, lestyánnal és egy fél liter paradicsom levet öntöttem hozzá.
Tejföllel és csípõs paprikával az igazi!!!
Kaptam otthonról két gyökeret, kiültettem, nem szerették, meghaltak. Én is csak a paraszt csorbához használom, de anélkül nem csorba a csorba... Aztán tavaly õsz körül elvittem a gyerekeket egy kisebb belvárosi farmra, ahol zöldséges kert is volt. A gazda nagy hévvel tépte a drága lestyán bokrot és dobta a leveleket a földre. Nem hittem a szememnek.... Rögtön meg is kérdeztem mi lesz a sorsuk, és kiderült, tyúkok eszik meg!!! Mert, azt mondta, az angolok nem szeretik az erõs illata miatt, és õ is csak báránysülthöz használja. Felajánlott egy pár szálat, de valami miatt szégyelltem elvenni. Pedig sós vízben még most is elállna. Azóta is bánom. Aztán ha már a tegnapi paraszt csorbámhoz ismét szárítottat kellett használnom, átböngésztem a lestyán piacot. Kiderült vehetek 100 magot 45 pencért vagy egy palántot elõrendelhetek 2.25 fontért és áprilisban az enyém lehet. Hát mindenképp a magot választom.
A tegnapi paraszt csorbámból kihagytam a húst. De persze azzal az igazi. 200 dkg apróra vágott növendék vagy sertéshúst tehetünk hozzá. És ilyen esetben a húst félkészre fõzzük, utána tesszük hozzá az apróra vágott zöldségeket. Én tettem hozzá 3 murkot, 1 nagyobb petrezselyem gyökeret, 1 egész fehér hagymát, amit a végén kidobtam. 2 krumplit, egy zeller szárat, egy kis darab káposztát. Mikor már a murok majdnem megfõtt, hozzátettem egy jó maréknyi zöldborsót. Vegetával fûszereztem, lestyánnal és egy fél liter paradicsom levet öntöttem hozzá.
Tejföllel és csípõs paprikával az igazi!!!