PARAJOS RISOTTO GARNÉLA-NYÁRSSAL
sponsored links
/RISOTTO VERDE CON SPIEDINI DI GAMBERI/
.... egy komplett ebéd .... rizs-zöldség-hal ......
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg rizs
30 dkg baby-spenót
fejenként 2-4 friss garnéla
1 póré (új)hagyma
8 dkg vaj
húsleves (kockából)
só, bors, petrezselyemzöld
Elõször elkészitjük a risottót:
A póréhagymát (vagy újhagymát) megtisztitjuk, és vékony karikára vágjuk.
Egy edényben 2 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a rizst,
néhány másodpercig keverjük, majd a forró húslevessel apránként fel-
öntögetve majdnem készre fõzzük sûrûn keverjük, hogy le ne ragadjon.
Beledobjuk a spenótot, a újabb 2 dkg vajat, és készre fõzzük. Konyharuhával
letakarjuk.
Elkészitjük a nyársakat:
A garnélát vékony fa-nyársakra húzzuk, sózzuk és borsozzuk izlés szerint.
A maradék 4 dkg vajat egy teflon serpenyõben felhevitjük, és rátesszük a
nyársakat. Néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük. Vágott friss
petrezselyemzölddel megszórjuk.
A risottót tányérokra szedjük, és a még meleg nyársakkal tálaljuk.
.... egy komplett ebéd .... rizs-zöldség-hal ......
Hozzávalók: (4 személyre)
32 dkg rizs
30 dkg baby-spenót
fejenként 2-4 friss garnéla
1 póré (új)hagyma
8 dkg vaj
húsleves (kockából)
só, bors, petrezselyemzöld
Elõször elkészitjük a risottót:
A póréhagymát (vagy újhagymát) megtisztitjuk, és vékony karikára vágjuk.
Egy edényben 2 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a rizst,
néhány másodpercig keverjük, majd a forró húslevessel apránként fel-
öntögetve majdnem készre fõzzük sûrûn keverjük, hogy le ne ragadjon.
Beledobjuk a spenótot, a újabb 2 dkg vajat, és készre fõzzük. Konyharuhával
letakarjuk.
Elkészitjük a nyársakat:
A garnélát vékony fa-nyársakra húzzuk, sózzuk és borsozzuk izlés szerint.
A maradék 4 dkg vajat egy teflon serpenyõben felhevitjük, és rátesszük a
nyársakat. Néhány perc alatt mindkét oldalán átsütjük. Vágott friss
petrezselyemzölddel megszórjuk.
A risottót tányérokra szedjük, és a még meleg nyársakkal tálaljuk.