PARAJJAL ÉS RICOTTÁVAL TÖLTÖTT GOMBA
sponsored links
/FUNGHI RIPIENI CON SPINACI E RICOTTA/
...... gombát sajnos ritkán fõzök, a férjem ki nem állja. Kiskorában gyomorrontást
kapott tõle, én meg magamnak csak néha-néha veszek. De sok töltött zöldséget
készitek, hússal ritkán töltöm (akkor is csak csirkével), inkább a tojásos, májas,
ricottás változatokat szeretjük.
Hozzávalók: (2 személyre)
4 nagy kalapú gomba
20 dkg ricotta
20 dkg friss spenót
12 dkg reszelt sajt
4 dkg reszelt parmezán
1 tojás
só, bors, vaj
1 gerezd fokhagyma
fél citrom reszelt héja (fakultativ)
A gombákat megtisztitjuk, a szárát apróra vágjuk.
A spenótót forró sós vizben néhány percig fõzzûk, leszûrjük.
Egy serpenyõben kis darab vajon megfuttatjuk az apróra vágott
fokhagymát, rádobjuk a gomba szárakat, és néhány percig pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott kicsavart spenótot, és pár perc után
lezárjuk a gázt, langyosra hûtjük.
Egy üvegtálba tesszük a ricottát. Hozzáadjuk a ricottás spenótot,
az egész tojást, a reszelt sajtot, és a parmezán sajt felét, enyhén sózzuk
és borsozzuk. (fél citrom reszelt héjával izesithetjük)
A gombafejeket megtöltjük és kivajazott jénai tálba rakjuk.
Megszórjuk a maradék parmezánnal, kis darab vajat teszünk a
tetejére.
180 fokra elõmelegitett sütõben kb 20 perc alatt készre sütjük.
...... gombát sajnos ritkán fõzök, a férjem ki nem állja. Kiskorában gyomorrontást
kapott tõle, én meg magamnak csak néha-néha veszek. De sok töltött zöldséget
készitek, hússal ritkán töltöm (akkor is csak csirkével), inkább a tojásos, májas,
ricottás változatokat szeretjük.
Hozzávalók: (2 személyre)
4 nagy kalapú gomba
20 dkg ricotta
20 dkg friss spenót
12 dkg reszelt sajt
4 dkg reszelt parmezán
1 tojás
só, bors, vaj
1 gerezd fokhagyma
fél citrom reszelt héja (fakultativ)
A gombákat megtisztitjuk, a szárát apróra vágjuk.
A spenótót forró sós vizben néhány percig fõzzûk, leszûrjük.
Egy serpenyõben kis darab vajon megfuttatjuk az apróra vágott
fokhagymát, rádobjuk a gomba szárakat, és néhány percig pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott kicsavart spenótot, és pár perc után
lezárjuk a gázt, langyosra hûtjük.
Egy üvegtálba tesszük a ricottát. Hozzáadjuk a ricottás spenótot,
az egész tojást, a reszelt sajtot, és a parmezán sajt felét, enyhén sózzuk
és borsozzuk. (fél citrom reszelt héjával izesithetjük)
A gombafejeket megtöltjük és kivajazott jénai tálba rakjuk.
Megszórjuk a maradék parmezánnal, kis darab vajat teszünk a
tetejére.
180 fokra elõmelegitett sütõben kb 20 perc alatt készre sütjük.