Paraj és zamat avagy A zöld és a kék

2017-10-23

sponsored links

Nem nagyzolásból említem meg,  de ölég szépen megszokták dicsérni a krémleveseimet. Természetesen, ezt mindig követei a kérdés: -és hogy csinálod?
Elmondom, és jön a követkõ: -komolyan, csak ennyi? 
Igen.














PARAJKRÉMLEVES, KÉK SAJTTAL
       ÉS FOKHAGYMÁS OLAJJAL
Hozzávalók:
45 dkg parajkrém (fagyasztott)
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2 ek. kristálycukor
2-3 ek. liszt
kékpenészes sajt (Márvány, Gorgonzola, stb.) 
szerecsendió
olívaolaj
lestyán
bors, só
szalonna, toast kenyér
2 szép gerezd fokhagymát összezúzunk, egy kis tálkába rakjuk, picikét megsózzuk, majd olívaolajjal felöntjük, elkavarjuk, és fóliával letakarva legalább félnapot pihentetjük, de elõzõ este is elkészíthetjük.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, kevéske olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a cukrot és aranybarnára pirítjuk. 
Hozzáadjuk a parajkrémet és durvára aprítva 2 gerezd fokhagymát, felöntjük bõ 1 liter vízzel, megsózzuk, fûszerezzük. 
15-20 percig fõzzük, illetve amíg a hagymák jól megpuhulnak, aztán simára turmixoljuk, tejszínbõl és lisztbõl készült habarással besûrítjük, készre fõzzük.
Tálaláskor belemorzsoljuk a kéksajtot és a fokhagymás olajjal megcsepegtetjük.
Együtt pirított, kis kockára vágott toast kenyeret és szalonnát kínálunk hozzá.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s