Paradicsomsaláta-variációk I.
sponsored links
Le sem tagadhatnám, hogy imádom a paradicsomot. Nyári kedvenc étkem a sült sajt paradicsomsalátával, ami, amellett, hogy max. 10 perc alatt elkészül, még nem is hizlal. Az alap paradicsomsaláta-recepttel sincs semmi bajom, de néha azért variálok rajta. Így a született a következõ finomság, bármilyen hús vagy sült mellé ajánlom, de simán magában is isteni?
(az egyes a címben azt jelzi, hogy ez egy sorozat része, sok ötletem van még!)
Bazsalikomos paradicsomsaláta fokhagymamorzsával
Hozzávalók 4 fõre:
60 dkg érett, lédús paradicsom
Fél csokor (1 maréknyi) friss bazsalikom
3 fej lilahagyma
3 + 5 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
8 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
A fokhagymákat apróra vágjuk, az 5 ek olívaolajon világosbarnára pirítjuk, majd papírtörlõre szedve kihûtjük.
A paradicsomokat 3-4 cm-es darabokra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük. Rátépkedjük a bazsalikomot, megszórjuk a fokhagymamorzsával. A 3 ek olívaolajat simára keverjük a balzsamecettel, sóval, borssal. Ezzel óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.
Paradicsomsalátához
Variációk egy köret körül, avagy amikor a köret szebb, mint a fõétel
Könnyû nyári ebéd
Ronda és finom
(az egyes a címben azt jelzi, hogy ez egy sorozat része, sok ötletem van még!)
Bazsalikomos paradicsomsaláta fokhagymamorzsával
Hozzávalók 4 fõre:
60 dkg érett, lédús paradicsom
Fél csokor (1 maréknyi) friss bazsalikom
3 fej lilahagyma
3 + 5 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
8 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
A fokhagymákat apróra vágjuk, az 5 ek olívaolajon világosbarnára pirítjuk, majd papírtörlõre szedve kihûtjük.
A paradicsomokat 3-4 cm-es darabokra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük. Rátépkedjük a bazsalikomot, megszórjuk a fokhagymamorzsával. A 3 ek olívaolajat simára keverjük a balzsamecettel, sóval, borssal. Ezzel óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.
Hasonló bejegyzések:
Paradicsomsalátához
Variációk egy köret körül, avagy amikor a köret szebb, mint a fõétel
Könnyû nyári ebéd
Ronda és finom