Paradicsomos óriásbab
sponsored links
Melegen fõétel, vagy köret, hidegen babsaláta.
A teljességhez valóban a lehetõ legnagyobb fehér babfajtát válaszuk. A fûszerezéssel megadhatjuk az étel irányzatát télen a kakukkfû, amely megvéd a megfázásoktól, torokfájástól, a sok petrezselyemzöldje, ami némi zöld vérhez juttatja szervezetünket. Másik páros a rozmaring -majoránna. Nyáron inkább a hûtõ jellegû mentát vagy a bazsalikomot használjuk. Ugyan ez utóbbi szintén nagyszerû a felsõ légúti betegségek megelõzésére, akár teaként akár az ételhez adva. Mindezen fûszerek ízben nagyszerûen illenek a babhoz és közös tulajdonságuk, hogy emésztéssegítõként, és szélhajtóként ellensúlyozzák a bab nehéz tulajdonságait.
120g szárazbab, vagy 220g frissen kifejtett bab
2 evõkanál olíva olaj
1 közepes hagyma szeletekre vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 meghámozott paradicsom, vagy befõzött paradicsom sûrítmény ...