Paradicsomos ? étcsokoládés nyúlragu
sponsored links
Egy angol vadételes szakácskönyvben találtam egy spanyol alapokon nyugvó receptet és mindezt egy magyar konyhában készítettem el. Szóval abszolút multikultúrális vadrecept következik. Természetesen, ha nem lapul a hûtõben vadnyúl, akkor a háziból is mennyei lesz. Ragadjunk fakanalat és készítsük el együtt ezt az izgalmas receptet.- Elkészítési idõ: 2 óra
- Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db vadnyúl/ házi nyúl
- 4 ek. olívaolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- õrölt fekete bors
- só
- 3 ek. liszt
- 1 tk. szárított kakukkfû
- 1/4 kk. õrölt borókabogyó
- 2 dl vörösbor
1 l passzírozott paradicsom - 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
- ? Nagyobb darabokra vágjuk. Külön a combok, gerinc akár több részletre bontva. Egy éles bárd és kész jól fog jönni ehhez a munkához.
- ? Sózzuk és õrölt fekete borssal megszórjuk a húsokat, majd lisztbe forgatjuk vékonyan ezeket és egy nagy fazékban (kb. 5 liter) 4 ek. olívaolajat hevítünk. Erre rátesszük a húsokat és kérget pirítunk rájuk.
- ? Ezután hozzáadjuk a szárított kakukkfüvet, 1/4 kk. õrölt borókabogyót, a 1 liter passzírozott paradicsomot,
- 2 dl vörösbort. Alaposan összekeverjük az egészet és fedõ alatt közepes lángon kb. 80-90 percet fõzzük közepes fokozaton.
- ? Ha eltelt a 1,5 óra, akkor ellenõrizzük, hogy mennyire puha a hús. Ha már majdnem jó, akkor a felkockázott étcsokoládét is hozzáadjuk és tovább fõzzük az egészet kb. 15 percet, majd levesszük a tûzrõl a ragut.
- ? Krumplipürével vagy akár gyorsan elkészíthetõ kuszkusszal plusz egy pohárka vörös borral tálaljuk. Izgalmas, érdekes ízkombináció. Elõször furcsa lesz a csokoládé íze és illata, de egy próbát megér. Több külföldi vadételes receptben olvastam már ezt az étcsokoládés változatot. Volt aki szarvassal, vaddisznóval és nyúllal is elkészíti ezt a receptet. Idegen országok vadgasztronómiájával is ismerkedni. Sok-sok újdonságot tanulhatok!
Nyomtasd ki a bejegyzést!