Paradicsomos és bazsalikomos bruschetta

2011-11-09

sponsored links


A minap késõn érkeztem haza, hátizsákom rendesen megpakolva, nem volt kedvem bemenni vásárolni sehová. Jó messzirõl cipeltem kincseimet, egy üveg finom házi barackpálinkát, kis krumplit, almát unokatesóm kertjébõl, meg szépen ott pihent még egy vadiúj ikeás mézeskalács-kiszúró is. Különben is azt hittem, maradt még vacsorára valami fõtt étel legalább a fiamnak, de hazaérve rádöbbentem, hogy mégse. Volt itthon viszont finom házi kenyértésztából készült zsömle, meg néhány paradicsom, nekiálltam hát bruschettát csinálni, bár tudom, nem most van ennek a szezonja.

A receptet A koleszterinszint csökkenthetõ c. szakácskönyvben kerestem ki hozzá, és egy azonnali pálinkakóstolás után gyorsan nekiálltam.

Hozzávalók négy-hat személyre:

- 1 cibatta 2,5 cm-es szeletekre vágva (nekem a házi zsömléim)
- 1 nagyméretû vöröshagyma apróra vágva (nekem kibédi lila hagyma, bár most látom, hogy a könyv fotóján szintén lila hagyma szerepel, és tudom is, hogy néhol a lilát hívják vörösnek, a vöröset meg fehérnek, szóval jó is, hogy ezt használtam)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/11/parad...

sponsored links

Keres?s