Paradicsomos zöldségleves
sponsored links
Valamilyen finom, zöldséges levesre vágytam, amelybe felhasználhatom a (most elõször vásárolt) tanyasi csirke mellcsontját és bõrét is. Kíváncsi voltam erre a tanyasinak nevezett csirkemellre, mert valóban másképp nézett ki, mint a szokásos csirkehús, de nem voltam benne biztos, hoyg beváltja a hozzá fûzött reményeket. Nos, azt mondhatom, hogy jóval több, mint a normál üzleti csirke, de a falusi udvaron nõtt társát mégsem éri utol sem színben, sem pedig aromában. Azért természetesen, nem elvetendõ falat, mert a leves is nagyon finom lett vele, no meg a saorma is (arab shawarma, görög gyros), ami a mellehúsából készült... Még annyit hozzáfûznék a leveshez, hogy ilyen csak akkor lesz, ha valóban paradicsommal - lehetõleg frissel - készül, a paradicsomlétõl teljesen más lesz a leve, az állaga.
Paradicsomos zöldségleves
Hozzávalók: 1 csirke aprólékja vagy mellcsontja és bõre, 3-4 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 kicsi hagyma vagy 2 szál újhagyma, 1 nagy, puha paradicsom, 2 maréknyi ...