Paradicsomos zöldborsófõzelék
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg friss zöldborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet), 1 hagyma, 1-2 evõkanál paradicsompüré, 2 evõkanál liszt, olaj, só, cukor, 1 mokkáskanál cukor, 1/2 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A friss zöldborsót enyhén sós vízben meglobbantjuk, majd leszûrjük, a hagymához adjuk, és kevés vízzel felöntve fedõ alatt puhára fõzzük. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, néhány perc kavarás után felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Sóval, borssal fûszerezzük, kevés cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva összefõzzük. Sült húsokhoz kiváló köret, és nagyon hamar elkészül.